(Beeld: livestream NOS.)

Karolien Florijn wint op EK roeien koningsnummer met straatlengte voorsprong

Karolien Florijn van de Leidse roeivereniging Die Leythe is vanmiddag Europees kampioen geworden in de skiff. De Voorschotense won het koningsnummer in de eenpersoons roeiboot (08:01.43) met bijna zeven seconde verschil op de nummer twee. Het is voor het eerst in vijftig jaar dat een Nederlandse roeister in de skiff het EK wint.

Florijn heerst het hele seizoen al in de skiff. Ook de eerste twee World Cups won ze met grote voorsprong op de concurrentie. Daarmee won ze het wereldbekerklassement en werd ze in juli door de wereldroeibond uitgeroepen tot beste roeister van het moment. Ze werd tijdens dit EK in München daarom ook als de grote favoriet voor de titel gezien.

De enige toeproeister die Florijn dit seizoen nog niet is tegengekomen, is olympisch kampioene Emma Twigg. De Nieuw-Zeelandse zal tijdens het WK op 18 tot en met 25 september de grote concurrent van Florijn zijn.

B-finale
Broer Finn Florijn kwam tijdens het EK samen met Njord-roeier Stef Broenink uit in de mannen dubbelvier. Zij werden tweede in de B-finale.

Leiden Sport Voorschoten Karolien Florijn


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×