Corona zelftest. (Foto: Robbert Beurse).

Zoeterwoude deelt gratis zelftests en mondkapjes uit aan minima

De gemeente Zoeterwoude deelt 3.000 gratis corona-zelftests en mondkapjes uit aan de minima in het dorp. Bijstandsgerechtigden, inwoners met een gemeentepolis en inwoners met schuldhulpverlening hebben de benodigdheden deze week per post ontvangen. Andere inwoners met een laag inkomen kunnen bij het gemeentehuis en, vanaf vrijdag, bij de bibliotheek terecht.

De gratis zelftests en mondkapjes zijn bedoeld voor inkomens tot 1.383 euro voor een alleenstaande, of 1.872 euro per echtpaar. Per volwassene geldt een maximum van zes tests en zes mondkapjes.

Blijven testen
De gemeente organiseerde de actie om te voorkomen dat mensen stoppen met testen. “Ondanks de versoepeling van de coronamaatregelen blijft het belangrijk om in de gaten te houden of je besmet bent. Dit om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan en voor de bescherming van onszelf, onze naasten en de meest kwetsbare inwoners”, verklaart de gemeente.

Vanaf 25 februari is het gebruik van mondkapjes alleen nog verplicht in het openbaar vervoer en op luchthavens. Daarnaast blijft het advies om een mondkapje te dragen in de openbare ruimtes en op het werk als geen 1.5 meter afstand gehouden kan worden.

Maatschappij Politiek Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×