(Video: Robbert Beurse).

Intratuin Voorschoten sluit na 99 jaar haar deuren: 'Alles moet op'

Het gaat hard bij de laatste uitverkoop van de Intratuin in Voorschoten. Alles moet op. Want na 99 jaar sluit de winkel op 1 maart definitief haar deuren. De eigenaar van de winkel in Voorschoten heeft de grond verkocht. Op 31 maart opent hij een nieuwe Intratuin vestiging in Lisse. Het voltallige personeel gaat mee.

De winkel heeft ook veel vaste klanten. Voor sommige van hen is de sluiting van een moeilijk moment. “Ik kom hier al 35 jaar. Even wandelen en dan een kopje koffie drinken en bij de plantjes kijken. Dat ga ik zo missen”, vertelt een van hen.

Ver
De nieuwe winkel is 15 kilometer verderop. “Da’s een kwartiertje met de auto. Ik denk dat de meeste klanten gewoon ‘meeverhuizen’ naar Lisse”, zegt bedrijfsleider Ramon van Rooijen. Voor sommige klanten voelt de Bollenstreek wel degelijk als ‘ver weg’. “Ik woon hier in de straat. Ik ga niet helemaal naar Lisse. Dan vind ik wel een tuincentrum dichter bij huis”, zegt een buurman.

Bollenvelden
Het bedrijf verwacht in Lisse ook veel nieuwe klanten te verwelkomen. “We hopen dat de toeristen die op de bloembollenvelden afkomen ons straks ook weten te vinden. Daar gaan we speciale pakketten voor maken en nog veel meer”, onthult eigenaar Sjaco Griffioen.

De maand tussen de sluiting van de winkel in Voorschoten en de opening in Lisse wordt gebruikt om de nieuwe winkel volledig in te richten.

Maatschappij Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×