(Foto: Brandweermuseum Voorschoten).

Brandweermuseum Voorschoten gaat weer open

Voor het eerst in vier maanden gaat het Brandweermuseum Voorschoten weer open. Het museum aan de Zwaluwweg hield de deuren de afgelopen periode gesloten vanwege de coronapandemie.

“Komende week gaan we alles weer in orde brengen om de bezoekers op zaterdag 12 maart van 10.00 tot 12.00 uur weer te kunnen ontvangen”, meldt Jos van den Berg van de stichting ‘Spuit 41’ Voorschoten waar het museum onder valt. “Nu de maatregelen dusdanig afgebouwd zijn dat we weer onder redelijk normale omstandigheden bezoek mogen ontvangen, gaan we dat ook doen. Ook de kinderpartijtjes mogen weer. Inclusief uitgestelde feestjes die nu ingehaald gaan worden.”

De afgelopen maanden hebben de vrijwilligers niets kunnen doen vanwege de geldende coronamaatregelen. Wel zijn er ook in die periode enkele nieuwe items aangeboden. Het is een onderdeel uit 1900 en het betekende het begin van een ander brandweertijdperk. Het museum maakt er meteen maar een raadseltje van: “We horen graag van of u denkt te weten wat het is. Dit mag via info@spuit41.nl.”

Cultuur Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×