(Foto's : Chris de Waard).

'Klimaat Actie Nu gaat verder waar andere partijen stoppen'

Drie zetels hoopt de nieuwe Leidse politieke partij Klimaat Actie Nu toch wel te kunnen halen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Dat ze nu pas beginnen met hun campagne, doet daar volgens lijstrekker Marcel Terlouw niets aan af. “We zijn laat, maar we zitten ook in een snelkookpan”, zegt Terlouw die tot voor kort raadslid was voor GroenLinks Leiden.

Terlouw denkt dat er zeker ruimte is voor zijn partij. “Alle partijen roepen nu dat ze klimaat belangrijk vinden, maar de afgelopen jaren is er beslist onvoldoende gedaan.” Hij denkt dat veel kiezers teleurgesteld zijn. Zeker in de drie collegepartijen D66, GroenLinks en PvdA. “Wij gaan echt een gat opvullen. Bij ons zou er nooit een LEAD gebouwd worden en ook voor het Roomburgerpark was er dan nooit een plan geweest om er sportvelden aan te leggen.”

Chris de Waard sprak op de Haarlemmerstraat met lijsttrekker Marcel Terlouw van de nieuwe partij Klimaat Actie Nu.

Vandaag voerde KAN Leiden campagne in het centrum. Daarbij werden niet alleen flyers uitgedeeld, maar werd er ook muziek gemaakt en gezongen. Het moet gezegd worden: het campagnelied blijft na een paar keer wel hangen. Op 16 maart weten we of ook de boodschap is overgekomen.

Leiden Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×