De vijf finalisten van de posterwedstrijd. De PvdA poster hangt in het midden (Foto: VNG).

Verkiezingsposter PvdA Leiden in finale van landelijke posterwedstrijd

Alsof de gemeenteraadsverkiezingen nog niet genoeg zijn, wordt er door lokale partijen ook gestreden om een landelijke posterwedstrijd. De Leidse PvdA scoort daarin uitstekend. Hun verkiezingsposter heeft het geschopt tot de finale en laat daarmee maar liefst 103 concurrenten achter zich.

De organisatie van de posterwedstrijd is in handen van VNG Magazine, het gemeentevakblad van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Juryvoorzitter Christian Burgers is communicatie-expert bij de Universiteit van Amsterdam en weet precies wat een communicatieboodschap effectief maakt. “Zelfs als je als inwoner minder bij de politiek betrokken bent, moet je meteen weten waar de partij voor staat.”

Jurycommentaar
Dat is de PvdA in Leiden goed gelukt volgens de jury, die de poster ‘een schot in de roos’ noemt. Volgens de jury ‘plaatst de PvdA zich ermee in het hart van de poster en daarmee in het hart van de wijk.’ De poster wordt in het commentaar geroemd om ‘zijn visueel sterke en mooi opgebouwde lay-out die sterk aansluit bij de slogan Thuis in jouw buurt.’

Stemmen
In de finale neemt de Leidse PvdA-poster het op tegen de ChristenUnie (Rotterdam), De Bossche Groenen (Den Bosch), GemeenteBelangen (Het Hogeland) en de Roosendaalse Lijst (Roosendaal). Stemmen kan via de website van VNG Magazine. Op 17 maart wordt de winnaar bekend gemaakt.

Leiden Nieuws Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×