Een deel van de medewerkers die tien jaar geleden aan de basis stonden van de nieuwsprogrammering.

Sleutelstad bestaat vandaag twintig jaar

Het allereerste artikel dat op 3 maart 2002 op Sleutelstad.nl verscheen was misschien niet het meest spraakmakende ooit, maar het vormde wel de start van iets moois. Als een van de eerste ‘hyperlocals’ van Nederland ging die dag deze lokale Leidse nieuwssite van start.

In de eerste jaren was het puur een particulier initiatief van oprichter Chris de Waard. In 2005 kwamen er radio-uitzendingen bij en in 2006 betrok Sleutelstad een redactielokaal in het Trouwstraatje in Leiden. Later, in 2009, volgde een verhuizing naar de Evertsenstraat. Vanuit de radiostudio die daar werd ingericht kwam vele jaren een uitgebreide serie radioprogramma’s, variërend van het dagelijkse nieuwsprogramma Nieuws071 dat tot op de dag van vandaag elke werkdag wordt uitgezonden, tot programma’s over lokale en regionale cultuur, politiek en sport.

Met name in de avonduren werden ook toen al veel muziekprogramma’s gemaakt. Bekende namen van dj’s die bij Sleutelstad begonnen en nu bij landelijke omroepen actief zijn, zijn bijvoorbeeld Oliver Bakker en Andres Odijk (Beiden 3FM).

In 2018 werd Sleutelstad de publieke lokale omroep van Leiden. In 2019 volgde een verhuizing naar het huidige onderkomen in bedrijvencentrum Tieleman en Dros aan de Middelstegracht en sinds 2020 is Sleutelstad ook te zien op televisie.

Leiden Leiderdorp Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×