Angel Daleman wint zilveren medaille op 1500 meter bij WK shorttrack voor junioren in Gdansk, Polen. (Foto: Arnoud Kos).

Leiderdorpse Angel Daleman verovert zilver bij WK shorttrack junioren

De veertienjarige schaatsster Angel Daleman pakte gisteren op de 1500 meter shorttrack voor junioren een zilveren medaille. Ze hoefde alleen de Koreaanse Kim Gilli en de Canadese Florence Brunelle voor te laten gaan. Brunelle kreeg echter een penalty en zo schoof Daleman door naar de tweede plaats.

Daleman liet zich in de finale meteen vooraan zien en pakte op een gegeven moment ook de koppositie. Een ronde later viel ze terug naar plek zes, maar Daleman knokte zich knap terug naar een podiumplaats. Dat leek aanvankelijk een bronzen medaille op te leveren, maar het werd uiteindelijk dus zilver.

Op de 500 meter werd Daleman tweede in de B-finale. Bij de 1000 meter heeft ze zich geplaatst voor de kwartfinale. Het WK Shorttrack voor junioren vindt momenteel plaats in Gdansk in Polen.

 

 

Leiderdorp Sport Angel Daleman


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×