Lijsttrekker Van Blitterswijk (CDA) in gesprek met Vera Brouwer (foto: politiek071)

CDA Oegstgeest zet vol in op voorzieningen, groen en woningen

Het CDA in Oegstgeest richt zich in haar verkiezingsprogramma op een balans tussen groen, woningen en voorzieningen. Lijsttrekker Eibertjan van Blitterswijk wil een dorp dat over 10 jaar minstens ‘net zo fijn wonen’ is als nu.

Het CDA wil wel meer bouwen, bijvoorbeeld in de Rijngeest, maar blijft van het groen af, zoals in het Hofbrouckerpark. ‘Het groen moet beschermd en versterkt worden’, vindt van Blitterswijk, dat geldt ook voor voorzieningen, zoals horeca. Oegstgeest is volgens het CDA behoorlijk vol gebouwd, maar er zijn nog wel enkele plekken in het dorp. Deze wil de partij ‘reserveren’ voor jongeren en senioren, want ‘voor deze doelgroepen is te weinig aandacht momenteel’, maar het gehele woonprobleem kan Oegstgeest niet oplossen, dat is het eerlijke verhaal’.

Het CDA wil een fijne leefomgeving en zet daarom ook vol in op voorzieningen. Zo willen ze een kinderboerderij in het dorp, het zwembad ondersteunen en het winkelcentrum Lange Voort en het Irispark aantrekkelijker maken.

Van Blitterswijk wil het lokaal houden, met veel binding met het dorp. ‘Daarvoor moet Oegstgeest een zelfstandige gemeente blijven, omdat er dan maximale invloed van bewoners op hun eigen leefomgeving uitgeoefend kan worden.’


CDA Lijsttrekker Eibertjan van Blitterswijk vertelt over het verkiezingsprogramma in Politiek071.

Interview Oegstgeest Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×