Mitchell Wiegand Bruss hoopt de stem van de jongeren in de Leidse gemeenteraad te gaan vertegenwoordigen. (Foto: Hans van Egdom).

Waar sta ik voor: Mitchell Wiegand Bruss van Studenten voor Leiden

Tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van half maart publiceert Sleutelstad samen met de Leidse fotograaf Hans van Egdom wekelijks een portret van een aankomend raadslid, onder de titel ‘Waar sta ik voor’. Het vormt een eerste kennismaking met de een deel van de nieuwe politici die bij hun partij hoog genoeg staan voor één van de 39 zetels in de Leidse gemeenteraad.

Deze week de lijsttrekker van de enige echt nieuwe partij die in Leiden meedoet. Bij Studenten voor Leiden (SVL) is alleen de lijstduwer een oudgediende, de rest van de lijst betreedt de politieke arena voor het eerst en dat geldt ook voor Mitchell Wiegand Bruss.

Vera Brouwer van Politiek071 in gesprek met Mitchell Wiegand Bruss die als enige telefonisch aan de serie meedeed.

Mitchell Wiegand Bruss gaat voor het stadhuis op de foto. “De historische gevel van het stadhuis aan de Breestraat heb ik gekozen, omdat het symbool staat voor de ambitie van SVL om een student de gemeenteraad in te krijgen. Jongeren zijn de afgelopen jaren te weinig gehoord door de lokale vertegenwoordigers en daarom hebben wij besloten om het zelf maar te gaan doen.”

Voor de jeugdige lijsttrekker is het vertegenwoordigen van de stem van jongeren in de gemeenteraad ook echt een persoonlijke ambitie. “Niet meer rammelen aan de poorten van het stadhuis, maar er onderdeel van worden: daar ga ik voor.”

Leiden Politiek Waar sta ik voor


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×