Toertocht met fietsers van Swift. (Foto: Henk Kern).

Start2Bike: banden oppompen, water mee en helm op

Plezier staat voorop bij de Start2Bike-cursus. “Fietsen is geen individuele sport,” zegt cursusleider Henk Kern van de Leidse wielervereniging Swift, “samen is het veel leuker.” Het enige dat nog belangrijker is: veiligheid. En daarom is een fietshelm verplicht.

De lentezon laat zich zien, de temperatuur stijgt en dan begint het bij veel mensen te kriebelen. Lekker fietsen in de polders, de duinen en de bossen. Voor wie alleen fietst, is bandje oppompen, bidon vullen en gaan meestal wel genoeg. Maar als je mee wilt doen aan een toertocht of een evenement, dan komt er meer bij kijken. “Rijden in een groep is heel anders”, zegt Kern.

Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Henk Kern van wielrenvereniging Swift over instapcursus Start2Bike.

Om iedereen kennis te laten maken met de recreatieve fietssport, is de toerfietsersbond NTFU begonnen met zogenaamde instapcursussen. Om mensen wegwijs te maken. “De eerste bijeenkomst hebben we het over materiaal, voeding en kleding. De afsluitende vijfde bijeenkomst is een toertocht.”

Waaier
De cursus is bedoeld voor volwassenen die zelf al een racefiets, mountainbike of toerfiets hebben en graag iets meer willen dan altijd hetzelfde rondje. “We leren je hoe je in een waaier moet rijden, hoe je de kop overneemt. En dat alles zonder jezelf, de andere fietsers in de groep of andere weggebruikers in gevaar te brengen. Wij benadrukken altijd het motto: veilig en vriendelijk.”

De Start2Bike-cursus begint op zaterdag 26 maart om 9.30 uur vanuit het clubhuis van Swift aan de Willem van der Madeweg 1 te Leiden. De kosten bedragen € 37,50.  Aanmelden kan online.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×