(Foto: mboRijnland).

Studenten mboRijnland beveiligen verkiezingen

Studenten van de opleiding Beveiliging van het mboRijnland komen deze week in actie om de gemeente te helpen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Na de succesvolle samenwerking vorig jaar bij de Tweede Kamerverkiezingen worden de leerlingen opnieuw ingezet in Alphen, Gouda en Leiden als beveiliger of boa.

In Leiden komen 57 studenten in actie. Maandag op twee stemlocaties en woensdag op vier. Voor dertien kandidaten telt de inzet zelfs mee van hun examen. Irbis Wieffering, docent Beveiliging mboRijnland: “Het afnemen van examens is vorig jaar, bij de landelijke verkiezingen, goed bevallen. Daarom hebben we besloten dat dit jaar opnieuw te doen. Het is een geweldige praktijkomgeving, waar de studenten moeten inspelen op onverwachte situaties.”

Les
De afgelopen weken hebben de studenten naast de praktische instructie ook les gekregen over de verkiezingen, hoe de gemeenteraad in elkaar zit en wie er mag stemmen.

Nieuwe ervaring
De school vindt het belangrijk om studenten deze ervaring mee te geven. “Voor velen is het de eerste keer dat ze in de openbare ruimte aan het werk zijn. Een nieuwe ervaring”, zegt een woordvoerder van de opleiding trots.

Anders dan bij sommige andere beveiligingsopdrachten is het tijdens de verkiezingen toegestaan om met de leerlingen te praten. “Spreek ze aan. Vraag hoe het voor ze is, dat vinden ze juist leuk”, belooft de opleider.

Leiden Maatschappij Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×