Vreugde bij het CDA Zoeterwoude. De partij wint tegen de trend in en wordt de grootste. (Foto: CDA Zoeterwoude).

CDA en PZ nu even groot in Zoeterwoude

Het CDA Zoeterwoude heeft bij de verkiezingen 1 zetel gewonnen en snoept die af van Progressief Zoeterwoude. De partijen hebben nu allebei 5 van de 13 raadszetels. PZ is in stemmen wel de grootste partij gebleven en is dus nu als eerste aan zet om te proberen om een coalitie te smeden.

“Het CDA heeft een goede campagne gevoerd”, erkent lijsttrekker Myrna van der Poel van PZ na het bekend worden van de voorlopige einduitslag. Dat deed het CDA onder de noemer ‘lokaal perspectief’. Het nemen van wat afstand van de landelijke moederpartij heeft dus gewerkt. “Yes, we hebben gewonnen! Kiezers bedankt voor he vertrouwen zegt CDA-voorman Arjan Bakx. “Een zetel winst en daarmee gaan wij ons vol energie inzetten voor de gemeente Zoeterwoude.”

De twee andere partijen in Zoeterwoude, VVD en Seniorenbelangen (SBZ) blijven gelijk en houden respectievelijk 2 en 1 zetels.

Politiek Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×