Studenten Valerie van Erkelens, Emma Wienbelt en Eke de Vries vertellen over hun symposium op Sleutelstad. (Stil uit uitzending).

Leidse studenten organiseren Mental Health Symposium: 'We willen het gesprek aangaan'

Leidse studenten houden aanstaande dinsdag een Mental Health Sympiosum in de Mare kerk aan de Lange Mare. “Namens studenten en voor studenten”, zegt een van de organisatoren Valerie van Erkelens. “We verwachten minimaal tweehonderd mensen.”

Jongeren hebben veel te maken met onder andere prestatiedruk, financiële stress en sociale spanningen. Daardoor ontstaan mentale gezondheidsproblemen volgens de studenten.  “We willen aan de hand van dit symposium zorgen dat jongeren met elkaar het gesprek aan kunnen gaan over hun gezondheid”, legt van Erkelens uit.

Mandana Sotodeh in gesprek met Leidse studenten over Mental Health Symposium

Tijdens het evenement komen verschillende onderwerpen aanbod. “Zoals het ziektebeeld van een depressie en het herkennen van een burn-out bij jezelf en anderen”, legt student Emma Wienbelt uit. Ook zijn er sprekers uitgenodigd, zoals een psychiater, die hun ervaringen delen met de studenten. “Tot slot komt een supportlijn voor jongeren ‘Alles oké?’ aanbod.”

Check on your friends
De jongeren organiseren het evenement namens ‘De Kleine Consultant’, de eerste door studenten gerunde non-profit strategieconsultant in Nederland. Meer informatie over het symposium dat op 22 maart plaatsvindt, is te vinden op de Instagrampagina ‘checkonyourfriends’.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×