Cultuur071, uitzending 19-03-2022: De stenen goden, Het Theatercafé, Funked Up, en Ooggetuigen

Inmiddels is al weer het achtste boek van de bekende Leidse auteur Jeroen Windmeijer verschenen. “De stenen goden” is een thriller in de kenmerkende Windmeijer-stijl; een intrigerend verhaal dat zich afspeelt in zowel Middelburg als op Paaseiland. Jeroen heeft zijn oorspronkelijk beroep als docent achter zich gelaten en is inmiddels fulltime auteur. Dat dit een zeer geslaagde carrièremove mag worden genoemd blijkt wel uit het feit dat hij zich de best verkopende mannelijke Nederlandse auteur van dit moment mag noemen.

www.jeroenwindmeijer.nl


Joque Mulder in gesprek met Jeroen Windmeijer over zijn nieuwste boek ‘De stenen goden’.

Heel blij was Geert Keuter toen hij, na lange tijd, vorige maand het Theatercafé weer mocht openen. Het Theatercafé staat garant voor een laagdrempelige en vooral gezellige culturele middag op de derde zondag van de maand in Scheltema. Het programma is gevarieerd en bestaat (meestal) uit vier korte acts, variërend van comedy tot een bandje en van dichtkunst tot een singer-songwriter. Gisteren (20 maart) traden op: Rachid Larouz (comedian); Tom Besuyen (singer-songwriter) en Doolaard (folk- en countrymuziek uit de jaren 50 en 60).

www.scheltemaleiden.nl


Cor Klein in gesprek met Geert Keuter over Het Theatercafé.

Op zaterdagavond 26 maart as. vindt de 29e editie van Funked Up plaats in de diverse zalen van Scheltema. Peter Knoppert, oprichter en programmeur van Funked Up, neemt ons mee in zowel de geschiedenis als de toekomst van dit muziekfestival. Headliner van deze editie is NAFT, een Belgische brassband met een eigenzinnige mix van house, techno en beats. Maar er zijn meer bekende namen, zoals de Destructive Penguins en de Sven Rozier Group. Kijk voor de volledige line up op de site.

www.funkedup.nl


Cor Klein in gesprek met Peter Knoppert over Funked Up.

Hubert Verhulst (beter bekend onder de artiestennaam Popeye) en Theodoor Flach (alias Papa Tio) vormen samen met Mike Freeke het kunstenaarscollectief Colour Castle. Popeye en Papa Tio geven uitleg over het onderscheid tussen graffiti en streetart en benoemen de invloed van pop art. Hun werk is in Leiden onder andere te zien op het pand op de hoek van de Boshuizerkade en de Willem Klooslaan en op het bedrijfspand van Werk en Onderneming aan de Frambozenweg. De schilderingen zijn altijd herkenbaar aan het gevleugelde oog dat alles ziet. Vanaf zaterdag 26 maart as. is hun streetartwerk te zien op de tentoonstelling “Ooggetuigen” in de Stadsgehoorzaal. Een expositie van twaalf schilderijen, vijf beelden en diverse prints.

www.colourcastle.nl


Joque Mulder in gesprek met Hubert Verhulst (Popeye) en Theodoor Flach (Papa Tio) over hun tentoonstelling “Ooggetuigen” in de Stadsgehoorzaal.

Cultuur Interview Leiden #cultuur071 Cultuur kunst leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×