Marie José Bekkers, consulent DZB Leiden, over de vernieuwde DoeBeurs op 23 maart in Huis van de Buurt Vogelvlucht. (Foto: Gerry van Bakel).

Inspiratie opdoen voor werk en activiteiten op de DoeBeurs in Leiden Zuid-West

Een betaalde baan, een passende stage, leuk vrijwilligerswerk of een zinvolle activiteit, alles is mogelijk op de vernieuwde DoeBeurs. “Als je een tijd niet gewerkt hebt, is het soms lastig om zelf een baan te vinden”, zegt Marie José Bekkers van DZB. “Wij geven je graag een steuntje in de rug.”

Morgen organiseert DZB daarom samen met Buzz Leiden, Incluzio en project 5Team van de gemeente Leiden een soort van activiteitenmarkt. Een laagdrempelig evenement om kennis te maken met verschillende organisaties in de stad. “Betaald werk is natuurlijk heel mooi, maar dat lukt niet meteen voor iedereen”, zegt Bekkers. “Sommige mensen komen bijna hun huis niet uit. Voor hen willen we graag activiteiten aanbieden.”

Nieuws071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Marie José Bekkers, consulent bj DZB, over de vernieuwde DoeBeurs.

De DoeBeurs kan een plek zijn om te ontdekken wat je leuk vindt. “We bieden maatwerk, wat vindt iemand interessant om te doen. En als betaald werk te ver weg is en blijft, willen we in ieder geval dat iedereen meedoet. Onder de mensen komen is belangrijk en ook je nuttig voelen.”

De DoeBeurs wordt op woensdag 23 maart gehouden in het Huis van de Buurt Vogelvlucht, aan de Boshuizerlaan. Tussen het politiebureau en de Vijf Meihal in. Aanmelden is niet nodig. De deuren gaan open om 11.00 uur. Het Leids Steunloket Migranten zorgt voor lekkere hapjes, toegang is gratis.

Meer informatie over de DoeBeurs en de organiserende partijen is terug te vinden op de websites van Buzz Leiden, Incluzio Leiden en DZB Leiden.

Economie Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×