Nienke Ledegang en Emile van Aelst vertellen over actie Leiden helpt Oekraïne. (Foto: Gerry van Bakel).

Wandel zondag mee voor Oekraïne: 'Lint van Leidenaren door de stad'

Een wandeling door de stad om geld op te halen voor giro555. Dat is een van de acties die vanuit ‘Leiden helpt Oekraïne’ wordt georganiseerd. Aanstaande zondag wordt de tocht gehouden. “We hopen op een lint van Leidenaren door de stad”, zegt Nienke Ledegang die de wandeling organiseert.

Om dat lange lint van Leidenaren te realiseren, wordt de wandeling vanuit zes verschillende punten gestart. “Je kunt kiezen tussen een wandeling van 5 of 10 km.” De tocht is bedoeld voor alle Leidenaren die geld willen inzamelen voor giro555. Volgens Ledegang heeft de actie ook nog een andere betekenis. “We willen met elkaar laten zien dat we Oekraïne steunen. Dat is de kracht van deze wandeling.”


Gerry van Bakel in gesprek met Nienke Ledegang en Emile van Aelst over ‘Leiden helpt Oekraïne’.

De wandeling start om 12.00 uur. Deelnemers kunnen na aanmelding zelf kiezen op welk punt in de stad ze starten. Er zijn zes plekken: (1) Herdenkingsmonument Molen de Valk, (2) Jacob Catslaan, (3) Bevrijdingsplein, (4) Leidens Ontzet Monument Plantsoen (hoek Geregracht), (5) Monument de Naald Kooipark en (6) Jonas Daniël Meijerstraat Nieuw Leyden.

Polsbandjes
Naast de wandeling zijn er ook nog andere acties om geld op te halen. Een van de andere acties waar de groep Leidenaren op dit moment mee bezig is, zijn polsbandjes met de tekst ‘Leiden helpt Oekraïne’. “Het is leuk dat ook bedrijven veel bandjes inkopen en vervolgens uitdelen aan hun medewerkers”, zegt Leidsche Glibber Emile van Aelst. De bandjes kosten 5 euro per stuk, alle opbrengst gaat naar giro555.

Op www.leidenhelptoekraine.nl kun je je aanmelden voor de wandeling van aanstaande zondag, bandjes kopen en zien welke andere acties er zijn.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×