Ook in het AC Hotel worden vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen.

Leiderdorp wil meer vluchtelingen langer opvangen

Op dit moment worden in Leiderdorp 25 vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen. Dat meldde burgemeester Laila Driessen woensdag aan het begin van de raadsvergadering waarin ook afscheid werd genomen van de oude raad en de nieuwe raadsleden werden geïnstalleerd.

De komende tijd worden locaties klaar gemaakt waar in elk geval 67 vluchtelingen voorlopig kunnen gaan wonen. “We zetten in op noodhuisvesting met perspectief. Dat geen crisisnoodopvang met veldbedden”, zei Driessen. De Leiderdorpse burgemeester gaat er vanuit dat er al op korte termijn meer dan 67 vluchtelingen opgevangen moeten gaan worden en ook dat ze langer zullen blijven dan een half jaar. “Gezien de situatie in Oekraïne moeten we daar wel van uitgaan.”

De vluchtelingen die in Leiderdorp worden opgevangen zijn vooral moeders, kinderen en ouderen. Die wonen nu deels bij familie of vrienden en zijn deels ondergebracht in het AC Hotel  aan de Persant Snoepweg. Voor hen worden de komende tijd allerlei zaken geregeld. Naast huisvesting gaat het daarbij om ook medische zorg, tolken, vaccinaties, dagbesteding, verzekeringen en onderwijs.

Wie opdraait voor alle kosten is nog onduidelijk. Er zijn nog geen heldere afspraken met het rijk over wie welke kosten gaat dragen.

Leiderdorp Maatschappij Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×