De stemmen worden herteld op initiatief van Eelke van den Ouweelen. (Hoofdfoto: Chris de Waard / foto's onder: Rob van Dullemen).

12.276 stemmen herteld, uitslag Oegstgeest verandert niet

Een hertelling van de ruim 12.000 stemmen in Oegstgeest levert geen verandering op in het politieke landschap. De hertelling werd gedaan op initiatief van Eelke van den Ouweelen van Lokaal Oegstgeest. Hij kwam twee stemmen tekort om zijn zetel in de gemeenteraad te behouden. Daar heeft de hertelling geen verandering in gebracht. Bij de hertelling zijn wel drie extra stemmen ongeldig verklaard.

De gemeenteraad besloot dinsdagavond om het voorstel voor een hertelling te steunen, omdat een verschil van twee stemmen wel heel klein is en om te voorkomen dat er twijfels over de uitslag zouden achterblijven. Dat er veel mis was gegaan bij de verkiezingen, zoals Van den Ouweelen beweerde, vond geen weerklank bij zijn collega-raadsleden. Die zouden dinsdagavond eigenlijk afscheid nemen, maar dat is door de hertelling een week uitgesteld.

De hertelling, die door verschillende raadsleden en belangstellenden werd gadegeslagen, duurde uren. Alle stemmen zijn opnieuw opgesteld en hebben uiteindelijk dezelfde verkiezingsuitslag opgeleverd. PrO en D66 komen beide met vijf zetels in de gemeenteraad, de VVD met vier. Hart voor Oegstgeest verdubbelt naar vier zetels, het CDA halveert naar twee. Nieuw in de gemeenteraad komt BVNL met één zetel.

Oegstgeest Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022 Oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×