Babak Goudarzi in gesprek met Maarten Mulder. (Foto: Babak Goudarzi).

Karatekampioen wil jeugd inspireren met internationaal toernooi

Een trainingskamp en aansluitend een internationaal toernooi, met medewerking van de grootste sterren uit de karatesport. Oud-wereldkampioen Babak Goudarzi uit Iran, die sinds een half jaar een sportschool heeft aan het Leidse Bètaplein, zet gelijk hoog in met zijn Topaz Cup. Die vindt van 11 t/m 16 april plaats aan het Bètaplein met als doel: de Leidse jeugd inspireren en motiveren om het beste uit zichzelf te halen.

Maarten Mulder in gesprek met Babak Goudarzi over de Topaz Cup.

Goudarzi heeft zijn sporen meer dan verdiend in het karate, als oud-wereldkampioen en oud-bondscoach in diverse landen. Sinds oktober runt hij de TopazSport sportschool naast station Lammenschans. Bij de opening stak hij zijn ambities niet onder stoelen of banken: hij wil een Leidse karatekampioen afleveren. Nu zet hij deze ambities kracht bij met de organisatie van de eerste Topaz Cup: een toernooi, voorafgegaan door een trainingsweek waarin de jeugd lessen krijgt van topkarateka’s.

Kampioenen
En niet zomaar de eerste de beste atleten in de sport, maar de Japanse oud-wereldkampioene Ayumi Uekuesa, de Georgische huidig wereldkampioen Gogita Arkania en Sajjad Ganjzadeh, een Iraniër die op de afgelopen Olympische spelen goud veroverde in zijn gewichtsklasse. Alle drie zullen een clinic verzorgen.

Goudarzi wil met het toernooi de Leidse jeugd inspireren om tot grote prestaties te komen. “Dit is de tijd om mijn ervaring te delen met kinderen en jonge mensen. Ik ben zelf klaar met wedstrijden, maar heb zin om les te geven en talent te vinden. Ik ben overtuigd dat we succes gaan halen. We hebben heel veel talent in Nederland, maar ze hebben goede ervaringen nodig voor de toekomst.”

Na de trainingsweek volgt het toernooi, met ook daar veel internationale inbreng. Opgeven voor het trainingskamp kan via de website.

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×