(Video: Robbert Beurse).

Voorschotense bioscoop viert jubileum met feestweek

De bioscoop van Voorschoten is opgericht in 1946 en bestaat nog steeds. Vorig jaar kon het 75 jaar bestaan, als gevolg van de coronamaatregelen, niet gevierd worden. Om het jubileum niet zomaar voorbij te laten gaan organiseert het filmhuis volgende week een feestweek.

“We vieren gewoon 75+1 jaar”, vertelt vrijwilliger Bob Blöte. De week wordt afgetrapt op 5 april met dezelfde film waarmee de toenmalige Greenway Bioscoop in 1946 opende. “Modern Times is een film van Charlie Chaplin uit 1936. Hij is net prachtig gerestaureerd. En wij zijn een van de eerste bioscopen die hem in zijn huidige versie kunnen laten zien.”

Ook de rest van de week staat er iedere avond een bijzondere voorstelling gepland. “Live vanuit Parijs vertonen we de opera Cendrillon, beter bekend als Assepoester. Na de Commitments geeft soulband Soulmania een spetterend optreden. En zaterdagavond speelt het jazzkwartet van Martin de Ruiter de soundtrack in bij de ‘stomme’ film The Cameraman met Buster Keaton”, pitcht Blöte enthousiast.

Het volledige programma en toegangskaartjes zijn te vinden op de website van het filmtheater.

Maatschappij Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×