Tijdens de tweede nationale balkonbeweegdag deden in Leiderdorp weer een heleboel senioren mee. (Foto: Robbert Beurse).

Clubhuis de Derde Helft koppelt bewegen en gezelligheid aan elkaar

In de voetbalwereld staat de derde helft vooral voor napraten met een biertje in de hand, Clubhuis de Derde Helft biedt senioren een plek om samen te bewegen en elkaar te ontmoeten. In de kantine van hockeyclub Alecto en voetbalvereniging RCL op De Bloemerd in Leiderdorp.

Rob van der Groen is een van de initiatiefnemers van Clubhuis De Derde Helft. “We zijn eind 2019 begonnen en even later zaten we midden in de coronacrisis en moesten we dicht”, zegt Van der Groen. Maar de coronaperkingen leverden ook nieuwe vormen op, zoals het ‘balkonbewegen’, waarbij een professionele instructeur op straat oefeningen voordoet die mensen mee kunnen doen vanaf hun balkon of op de stoep. Het Leiderdorpse balkonbewegen kreeg nationaal navolging. “Het is geboren uit nood, maar het sloeg enorm aan. En op vrijdag 20 mei is de derde nationale balkonbeweegdag.”

Kijk en luister hieronder de uitzending terug waarin Sport071-presentator Gerry van Bakel praat met Rob van der Groen van Clubhuis de Derde Helft.

 

Vorig jaar dreigde balkonbewegen te sneuvelen, maar inmiddels heeft een ‘gulle gever’, die graag anoniem wil blijven voldoende geld geschonken om in 2022 het balkonbewegen voort te zetten. “En in maart kregen we nog een donatie van het inmiddels opgeheven Pluspunt in Leiderdorp. daarmee kunnen we op een nieuwe locatie ook voor een jaar balkonbewegen aanbieden.”

Maar Clubhuis de Derde Helft is meer dan balkonbewegen. Er is op De Bloemerd mogelijkheid om mee te doen met Walking Football, Walking Hockey, Walking Korfbal en ook Walking Tennis. Het is in principe dezelfde sport, maar er mag niet worden gerend en het veld is vaak iets kleiner. De wandelende variant maakt het mogelijk om nog op hoge leeftijd te blijven spelen. “We zijn ook bezig met fietsen. Veel ouderen willen wel graag fietsen maar zijn wat angstig en er gebeuren ook wel wat ongelukjes met remmen en op- en afstappen. Woensdag 6 april start er een nieuw programma. En daar kunnen mensen zich nog voor opgeven.”

Tulpen
Verder gaat Rob van der Groen woensdag 6 april weer op stap om tulpen uit te delen en is er dit jaar een paaslunch, omdat de kerstlunch niet door kon gaan vanwege coronabeperkingen. “Helaas is de paaslunch al helemaal volgeboekt, dus daar kunnen mensen zich niet meer voor opgeven. Maar neem gerust een kijkje op onze website van Clubhuis de Derde Helft. Iedereen is welkom, ook van buiten Leiderdorp.”

Leiden Leiderdorp Maatschappij Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×