(Foto: Chris de Waard).

Ramadan dit weekend begonnen

De Ramadan is dit weekend begonnen. Voor de Turken was dat zaterdag, voor moslims met een Arabische achtergrond begon de islamitische vastenmaand vandaag.

Tijdens de Ramadan worden enkele activiteiten georganiseerd waar iedereen aan kan meedoen. De straatiftar op 28 april bijvoorbeeld. Tijdens die gezamenlijke avondmaaltijd (iftar betekent eigenlijk ontbijt) op de Haarlemmerstraat kan iedereen aanschuiven om het vasten te breken.

“Het zou wel heel leuk zijn als er ook veel Leidenaren komen die geen moslim zijn”, zegt mede-organisator Outman Mhgarbi van die iftar. “En laat ze dan ook iets meenemen om gezamenlijk te eten. Alles mag, alleen geen varkensvlees.”

Vorig jaar werd de Leidse Iftar georganiseerd in de Stadsgehoorzaaal. Dat viel door corona een beetje in het water. Het ging wel door, maar met een beperkt aantal deelnemers. Dit jaar paste het niet in de agenda, maar Mgharbi denkt ook dat de drempel bij een Iftar in de buitenlucht lager is en dat er dus meer mensen mee zullen doen.

Chris de Waard sprak in de uitzending Nieuws071 op Sleutelstad met Outman Mgharbi. De Leidenaar van Marokkaanse afkomst is makelaar en organiseert met andere ondernemers elk jaar activiteiten rond de Ramadan.

Aan het einde van de Ramadan, begin mei, is het de bedoeling om tijdens het Suikerfeest ‘potje buur’ te organiseren. Mgharbi: “Bel gewoon bij je buren aan met iets lekkers en geniet er samen van.”

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×