(Foto: Casper Chaudron).

Vlag uit voor jubileum 'Fields of Wonder'

Met een vlaggenexpositie op het Rapenburg start Fields of Wonder volgend weekend de viering van het 20-jarig jubileum van het platform dat twee decennia geleden werd opgezet door cultuurmaker Geert van der Velden.

“Zo’n twintig jaar geleden was Leiden een culturele woestijn. Met name voor cultuurmakers die zich buiten de gebaande paden wilden begeven”, blikt artistiek leider Van der Velden terug. “Vanuit die behoefte startten we in 2002 met de stichting Fields of Wonder waarmee een eigen aanpak en visuele taal ontstond die garant staat voor spannende voorstellingen en evenementen, die je aan het denken zetten en verwonderen.”

Fields of Wonder maakt vooral locatie theater. Voorstellingen als ‘De Spaanse Hoer’ op de Burcht, het Openlucht Hotel en het van RIJN festival spreken bij velen tot de verbeelding. “Inmiddels heeft Fields of Wonder vele culturele winden en stormen doorstaan”, zegt Van der Velden daags voordat het jubileum gedurende drie weken gevierd gaat worden. “En het Leidse culturele landschap is inmiddels een stuk interessanter en levendiger dan twintig jaar geleden.”

Vlaggenexpositie
Fields of Wonder viert het jubileum door de vele wonderlijke personages die zij door de jaren heen gecreëerd hebben, opnieuw ten tonele te voeren. Dat doen ze middels een feestelijke vlaggenexpositie van 9 t/m 28 april. Deze voor iedereen gratis toegankelijke expositie vormt de opmaat naar een grote reizende theatrale overzichtstentoonstelling, waarmee Fields of Wonder later meer zal laten zien van twintig jaar ‘Kracht van Verwondering’ zoals ze het zelf noemen.

Interactief
Zoals de vaste bezoekers van Fields of Wonder gewend zijn, heeft de expositie een interactief karakter. Iedereen die de afgelopen twintig jaar beelden heeft gemaakt van de voorstellingen van Fields of Wonder wordt gevraagd om die aan te leveren als basis voor een foto-expositie van 20 jaar Fields of Wonder. Van der Velden: “Alle foto’s en video’s zijn welkom. Of je nu professioneel fotograaf bent of enthousiaste amateur. Uit het aangeleverde beeldmateriaal wordt een selectie gemaakt waarbij andere creatievelingen een verhaal of gedicht kunnen schrijven.”

Advertentie

Cultuur Leiden Fields of Wonder


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×