(Foto: Robbert Beurse).

Handtekeningen zijn gezet: nieuwbouw Bernardusschool Zoeterwoude kan starten

De gemeente Zoeterwoude, het schoolbestuur (SCOL) en het bestuur van de stichting Kinderopvang Zoeterwoude (SKZ) hebben maandagmiddag de bouwovereenkomst ondertekend voor een nieuwe Bernardusschool. De enige school in Zoeterwoude-Rijndijk is al jaren aan vervanging toe. Stijgende kosten en een groeiend aantal leerlingen zorgden ervoor dat de bouwplannen verschillende keren werden aangepast.

Nu de betrokken partijen hun handtekening onder de plannen hebben gezet, kan er met de bouw van een nieuwe Bernardusschool worden gestart. Burgemeester Fred van Trigt, die onderwijs en huisvesting in zijn portefeuille heeft, is opgelucht. “Dit is een heel mooi en feestelijk moment. We hebben door corona en nu weer de oorlog in Oekraïne flink wat vertraging opgelopen. Dit zorgde ervoor dat de prijzen van bouwstoffen en arbeid steeds verder opliepen waardoor we een aantal keer terug naar de tekentafel moesten om te zorgen dat we binnen het budget van de bouw konden blijven. ”


Burgemeester Fred van Trigt over nieuwbouw Bernardusschool.

In het nieuwe schoolgebouw keert niet alleen de basisschool terug. Er komt straks ook opvang voor de allerjongsten. Kinderen van 0 tot 4 jaar. “Samen met de school vormen we dan een kindcentrum met een doorlopende leerlijn van 0 tot 13 jaar. En dat is heel belangrijk. Fijn voor de kinderen dat ze die hele periode in het voor hen vertrouwde gebouw kunnen blijven”, vertelt directeur Dita van Dijk.


Impressie van de nieuwbouw op basis van het Programma van Eisen. (bron: Gemeente Zoeterwoude).

Eendenkooi
Oorspronkelijk zou tegelijk met de school ook de naastgelegen Eendenkooi worden vervangen. In 2020 bleek het te duur om beide gebouwen op korte termijn te vervangen. Hierop besloot (toen) verantwoordelijk wethouder Ruud Bouter om de vervanging van de Eendenkooi uit te stellen.

De oplevering van de nieuwe school staat gepland in de eerste helft van 2025. Na realisatie van de nieuwbouw wordt het huidige schoolgebouw gesloopt.

Maatschappij Onderwijs Politiek Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×