Michelle Frantzen (brons in categorie Patisserie) en Demian van Vugt (goud in categorie ICT-beheer). (Foto: Gerry van Bakel).

Goud en brons voor studenten mboRijnland bij vakwedstrijden: 'Ging door het dak'

Medaille, applaus op school en heel veel zelfvertrouwen. Voor de studenten van mboRijnland die bij de Skills Heroes vakwedstrijden in de prijzen vielen, kan het even niet meer stuk. “Voor mijn examen ben ik nu helemaal niet meer zenuwachtig”, zegt Michelle Frantzen die brons won in de categorie Patisserie.

Haar schoolgenoot Demian van Vugt deed het nog beter met de eerste prijs in de categorie ICT-beheer. “Het is wat lastiger om te laten zien wat ik doe”, zegt Demian, die pas in het tweede jaar zit. “Ik heb een technisch ontwerp gemaakt en de daarbij behorende documentatie om de vraag van een klant op te lossen.” Het plaatje daarbij is dan gauw een computerscherm en dat valt een beetje in het niet naast de chocoladetaart met pandabeer van Michelle.

Haar showstuk had Michelle niet meegenomen naar de studio van Sleutelstad, maar beide studenten hadden wel hun paarse schooljasjes aan en hun medaille om.

Kijk en luister hier het interview terug van Nieuws071-presentator Gerry van Bakel met Michelle Frantzen (brons) en Demian van Vugt (goud).

Michelle Frantzen had veel geoefend voor haar showstuk, maar het was haar niet gelukt om alle elementen op tijd af te krijgen. Denk een beetje aan ‘Heel Holland bakt’. “Iedereen staat je op je vingers te kijken. Maar het was te leuk om mee te maken en vanochtend werd er geklapt op school en ik moest voor de klas komen. Geweldig allemaal.”

Tandarts
Voor Demian begon het echte leven na zijn gouden plak met een bezoek aan de tandarts, dus het feestelijk onthaal op school moet nog even wachten. “Maar ik heb online echt heel veel felicitaties gekregen. Het ging echt door het dak.”

Beide studenten zien hun prijs als een erkenning voor hun vakmanschap en ook het bewijs dat ze de juiste keuze hebben gemaakt. Michelle droomt van een eigen bakkerij en patisserie, maar wil voorlopig nog wel doorleren. “Waarschijnlijk een traject waarbij ik vier dagen ga werken en nog een dag naar school. Ik wil me nog verder verdiepen in het bakkersvak.” En alhoewel het ondernemerschap haar wel trekt, denkt Michelle dat ze eerst op verschillende plekken in loondienst wil werken om meer ervaring op te doen.

Nerd
Demian zit nog iets verder van zijn eindexamen op het mbo af, maar denkt al wel aan de toekomst. “Er is heel veel vraag naar personeel in de ICT. Ik weet niet of ondernemerschap mij zo ligt. Ik wil aan de ene kant nog wel doorleren en naar het hbo, maar stel dat er een heel mooi bod komt, dan ga ik misschien toch eerst werken. Een hbo-opleiding kan later ook wel.”Hij kent het beeld van de nerd die altijd achter zijn computerscherm zit, maar herkent zich er zelf niet in. “Ik wil zeker ook met mensen werken en niet alleen naar een beeldscherm kijken.”

Vanuit mboRijnland deden acht studenten mee aan de finales van Skills Heroes vakwedstrijden.

  • Demian van Vugt op het podium, hij won goud.
    Demian van Vugt op het podium, hij won goud.
  • Michelle Frantzen met haar showstuk.
    Michelle Frantzen met haar showstuk.

Foto’s: mboRijnland.

 

Economie Leiden Maatschappij Onderwijs Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×