(Foto's: Maarten Visscher).

Hengelaarsbond viert honderdjarig bestaan een jaartje later

Veel organisaties moesten hun jubilea de afgelopen jaren verzetten in verband met geldende coronamaatregelen. Dat geldt niet voor de honderdste verjaardag van de Hengelaarsbond Leiden en Omstreken. Die bestaat op 15 april precies een eeuw, maar viert het feestje in 2023. Gelijk met de ingebruikname van het nieuwe onderkomen in het sportgebouw De Vliet waar  ook de nieuwe ijsbaan en het binnenbad komen.

Volgens voorzitter Han van Bemmel is zijn vereniging de grootste sportclub van Leiden. “Ons bestand bestaat uit ruim 5600 leden.” Naast het organiseren van viswedstrijden, bestaan de activiteiten van de hengelaarsbond uit visstand beheer, onderzoek in samenwerking met regionale waterschappen, de provincie Zuid-Holland en omliggende gemeenten en het controleren van hengelaars op het bezit van een geldige vispas.

Maarten Visscher ging langs bij het huidige onderkomen van de Hengelaarsbond en sprak daar met voorzitter Han van Bemmel.

Voor de eigen leden organiseert de bond vislessen voor de jeugd. Dat gebeurt zowel op scholen als in het clubhuis. Ook worden viswedstrijden voor de jeugd en voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking gehouden, net als speciale wedstrijden voor senioren, het viskampioenschap Zuid-Holland en roofvis en karperwedstrijden, waarbij de opbrengst naar een goed doel gaat. Recent bijvoorbeeld naar KIKA.

Het jubileum wordt volgend jaar uitgebreid gevierd in het nieuwe clubhuis dat volgens planning begin mei 2023 in gebruik genomen wordt. Tot die tijd zijn belangstellenden elke dinsdagavond van 19.00 tot 22.00 uur welkom in het bestaande clubhuis aan de Vlietweg 8a.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×