Van den Ouweelen bij het bekend maken van de uitslag van de hertelling. (Foto: Chris de Waard).

Lokaal Oegstgeest trekt voorlopige voorziening in

Politieke partij Lokaal Oegstgeest heeft donderdagmiddag aan de Raad van State verzocht om de voorlopige voorziening in te trekken die de partij had ingesteld tegen de wijze waarop de stemgang in Oegstgeest door  het Centraal Stembureau was georganiseerd en afgehandeld.

Lokaal Oegstgeest wil geen snelle procedure, maar kiest ervoor om het beroepsschrift tegen de hele gang van zaken in een bodemprocedure te laten behandelen. Voorman Eelke van den Ouweelen heeft aan de Raad van State gevraagd om daarvoor een nieuwe datum te kiezen die een goede voorbereiding van de bodemprocedure mogelijk maakt.

Van den Ouweelen haalde bij de gemeenteraadsverkiezingen twee stemmen te weinig voor het behoud van de enige zetel van zijn partij. Dat leidde tot een hertelling, maar dat zorgde niet voor een andere uitslag. Van den Ouweelen zei toen al zich daar niet bij neer te willen leggen. Ook had hij een lijst met wel twaalf punten waarop de verkiezingen in Oegstgeest niet volgens de wettelijke procedures zijn verlopen.

Oegstgeest Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×