(Video: mediapartner Omroep West.)

Plastic Soup Surfer gaat 300 kilometer suppen op board van wegwerpbekers

De Leidenaar Merijn Tinga, de Plastic Soup Surfer, gaat een tocht van 300 kilometer afleggen op een supboard gemaakt van wegwerpbekers. “De afstand tussen Brussel en Amsterdam bedraagt omgerekend 5 miljoen wegwerpbekers achter elkaar.”

Op 7 juli gaat de Leidenaar van start in Brussel, waarna hij via Antwerpen, Gent, Vlissingen, Brouwersdam, Rotterdam, Den Haag en IJmuiden richting Amsterdam supt. Op binnenwater supt hij op een elektrisch supboard, op de zee en andere plekken waar er wind staat met een speciale vlieger.

Campagne tegen wegwerpbekers
Met de tocht voert hij campagne voor herbruikbare bekers en tégen wegwerpbekers. “Ik hoop dat deze tocht mensen inspireert mensen in actie te laten komen”, zegt Tinga. “Als je weet wat de gevolgen zijn dan weet je dat dat gewoon moet.”

Hij is flink aan het oefenen om de tocht van 300 kilometer te maken. “Ik moet het natuurlijk wel goed kunnen”, zegt de Plastic Soup Surfer. “Maar ik begin het te leren.”

  • (Foto: Plastic Soup Surfer.)
    (Foto: Plastic Soup Surfer.)

 

Duurzaamheid Economie Leiden Maatschappij Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×