De scouts van scouting Franciscusgroep. (Foto's: Jeroen Mesman).

Franciscusgroep Leiden verovert plek in landelijke scoutingwedstrijden

De Leidse scouts van scouting Franciscusgroep zijn dit weekeinde derde geworden bij scoutingwedstrijden voor de regio Hollands Midden. Scoutinggroep Wapata uit Ter Aar is er met de eerste prijs vandoor gegaan, de Mr. van Daalgroep uit Boskoop tweede. De zes beste groepen van dit weekend gaan door naar de landelijke scoutingwedstrijden die in het pinksterweekend gehouden worden in Baarn.

Vanaf vrijdagavond bivakkeerden de bijna 350 tieners in groepjes op het Naaldenveld in Bentveld tussen Zandvoort en Aerdenhout. Het thema van het weekend was dit jaar ‘De wereld rond in 2022 kleuren’. “Terwijl ze de kou en een enkele bui trotseerden deden ze er alles aan om, naast de lol van samen kamperen, de wedstrijdpunten binnen te slepen”, zegt een woordvoerder. “Maar ook met het koken van maaltijden, het dragen van passende themakleding, meedoen met alle spellen en activiteiten, overal konden punten mee verdiend worden, wel tweeduizend in totaal.” Het winnende groepje scoorde 1593 punten.

“Het was geweldig om na twee jaar weer aan de slag te kunnen voor de regionale scouting”, zegt organisator Pim de Jong. “Het wordt door veel scouts als het hoogtepunt van het seizoen beleefd. Dat zagen we ook terug in hoe snel we aan het maximum aantal inschrijvingen zaten, iedereen heeft het gemist. Als je dan op zondag de deelnemers weer moe, maar met een glimlach én mooie verhalen weer naar huis ziet gaan, dan weet je ook waar je het als organisatie allemaal voor doet.”

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×