(Video: Robbert Beurse).

Nieuwe band maakt protestsongs voor behoud van Zoeterwoude

In buurtschap de Weipoort in Zoeterwoude-Dorp is een nieuwe band opgestaan. Zoeterwous vraagt met protestsongs aandacht voor de zelfstandigheid van de gemeente. Met teksten als ‘Leiden laat me los’ en ‘Zoeterwoude boven’ willen de bandleden de luisteraar aan het denken zetten.

De enthousiaste muzikanten spelen niet onverdienstelijk. Toch blijven ze bescheiden. “We willen ons niet meten aan andere Zoeterwoudse bands als The Shoes of El Legamo. Het gaat ons om de boodschap. Als daar iets van blijft hangen zijn we tevreden”, vertelt zanger en drummer Michiel Breedveld.

Het eerste album van de protestband is genoemd naar de plek waar het idee voor de groep ontstond. “Het is hier allemaal begonnen. ‘Hier in de Weipoort’ besloten we om de band op te richten en ons actief in te zetten voor het behoud van Zoeterwoude.”

De band is bang dat Zoeterwoude door buurgemeente Leiden geannexeerd wordt. “Daarmee verliest het haar eigenheid. Ik ben import, maar woon er inmiddels al jaren. En voel me hier thuis en wil nooit meer weg. Zoeterwoude moet gewoon zelfstandig blijven.”

De band bestaat naast Michiel Breedveld uit Lee Bourke en Rick Gravesteijn.

Maatschappij Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×