Groen in het Singelpark. (Foto: PR).

'Vrienden' organiseren Singelparkcafés over biodiversiteit

De Vrienden van het Singelpark organiseren drie Singelparkcafés over het thema biodiversiteit in het Maredijkhuis (24 april) en in Cultuurzaal Sijthoff (8 en 22 mei). Tijdens deze middagen gaat men in gesprek met wetenschappers en andere betrokkenen over het belang van biodiversiteit in Leiden en hoe dit kan worden versterkt in de stad en het Singelpark.

Nederland heeft nog twaalf procent over van de biodiversiteit van zo’n 100 tot 150 jaar geleden en dat wordt nog steeds minder. Maar wat is biodiversiteit? Waarom is het belangrijk? En hoe kan je het behouden en bevorderen? Uit onderzoek blijkt dat slechts vijftien procent van de bevolking een goed beeld heeft van wat biodiversiteit is. Ook bestuurders en ambtenaren blijken volgens de organisatie van de Singelparkcafés soms maar matig geïnformeerd. “Dit maakt het voor mensen vaak moeilijk om te weten wat ze kunnen doen om biodiversiteit te bevorderen.”

“In 2009 was de ambitie van het Leidse stadsbestuur: Leiden moet de biodiversiteitshoofdstad van Europa worden. De stad is de laatste jaren flink vergroend”, laten de Vrienden van het Singelpark weten. “Ontwerp en aanleg van het zes en een halve kilometer lange Singelpark is hier een goed voorbeeld van. Toch betekent dit nog niet dat daarmee ook de biodiversiteit in de stad zoveel is toegenomen. Om dit te bereiken is er nog heel wat meer te doen. En daarom gaan we graag met jou in gesprek!”

Meer informatie over het programma is te vinden op de website van de Vrienden van het Singelpark. De toegang is gratis, aanmelden wordt aangeraden in verband met beperkte aantal zitplaatsen. Dit kan via programmeringsingelpark@gmail.com. Inloop is alle middagen vanaf 12.30 uur. Het programma start om 13.00 uur en duurt tot 15.00 uur.

Duurzaamheid Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×