(Foto's: Chris de Waard).

Boerenkaasfestijn Zoeterwoude terug van weggeweest

Voor de eerste keer in zes jaar tijd werd zondagmiddag het Zoeterwouds Boerenkaasfestijn gehouden in Café en Zalen De Meester. Het publiek kon de hele middag terecht om de Zoeterwoudse boerenkazen te proeven. Ook was er een kaaskeuring waar de bezoekers konden leren waar de keurmeesters zoal op letten bij het geven van punten aan de kazen.

Punten worden bijvoorbeeld niet alleen gegeven voor geur en smaak, maar ook voor de structuur van de kaas. Ook mag een kaas niet ‘blind zijn’. Een blinde kaas heeft te weinig gaatjes (oogjes). De gaten moeten bovendien gelijkmatig over de kaas verdeeld zijn.

Naast proeven, kon er ook meegedaan worden aan een quiz. Alle deelnemers hadden een jampotje met onbekende inhoud  staan. Een wittige vloeistof (zou het pekel zijn?), of witte bolletjes (boerenboter?). Wie de inhoud van de meeste potjes goed heeft geraden en bovendien het gewicht het meest benaderde van de stapel kazen op de laatste foto, won een prijs.

Advertentie

Economie Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×