Stadsdichter Zoë van de Kerkhof. (Foto's: Jeroen Fakkeldij)

Podiumdebuut voor nieuwe stadsdichter bij Theatercafé Leiden

In Scheltema Leiden vond zondag het derde Theatercafé van dit jaar plaats. In de theaterzaal  stonden drie acts op het podium: cabaretier Floris Hessing, de nieuwe stadsdichter van Leiden: Zoë van de Kerkhof en muzikaal duo Til in Tune.

Na een korte introductie door presentator Geert Keuter betrad cabaretier Floris Hessing als eerste het podium. Met zijn enthousiasme wist hij het publiek te boeien, waarbij hij op een spitsvondige manier ‘de kracht van de klemtoon’ in de Nederlandse taal wist te benadrukken. Hij werd gevolgd door de kersverse stadsdichter van Leiden: Zoë van de Kerkhof. Op poëtische wijze nam zij het publiek mee naar de verkiezingsperiode voorafgaande aan haar stadsdichterschap. Van de Kerkhof vindt als geen ander de juiste toon voor een gedicht en brengt deze met veel elan en flair.

Als derde en laatste act van de middag trad het muzikale duo Til in Tune op. Zangeres Tilde en toetsenist Huub brachten klassiekers, variërend van Nederlands cabaret tot Franse chansons: van Brigitte Kaandorp tot Jacques Brel. Een waardige afsluiter van deze zondagmiddag.

Het volgende Theatercafé in Scheltema Leiden is op zondagmiddag 15 mei 2022.

 • Zoë van de Kerkhof en Geert Keuter
  Zoë van de Kerkhof en Geert Keuter
 • Geert Keuter
  Geert Keuter
 • Floris Hessing
  Floris Hessing
 • Floris Hessing en Geert Keuter
  Floris Hessing en Geert Keuter
 • Floris Hessing en Geert Keuter
  Floris Hessing en Geert Keuter
 • Zoë van de Kerkhof
  Zoë van de Kerkhof
 • Zoë van de Kerkhof
  Zoë van de Kerkhof
 • Till in Tune
  Till in Tune
 • Till in Tune
  Till in Tune
 • Till in Tune en Geert Keuter
  Till in Tune en Geert Keuter

 

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×