(Privéfoto Hans Schonewille).

Geen oplossing in moord op de 'Indiaan'

Het onderzoek naar Hans Schonewille die in 1999 vermoord werd, blijft voorlopig onopgelost. Ondanks nieuwe aandacht en het verhoren van verschillende verdachten, is het niet gelukt om de moord op Hans, beter bekend als de ‘Indiaan’, op te lossen. Dat meldt het Openbaar Ministerie dinsdag.

Het lichaam van de 47-jarige Hans werd op 11 juni 1999 gevonden op een verlaten parkeerplaats tussen Alphen aan den Rijn en Aarlanderveen. Hij was doodgeschoten. Het lukte toen niet om de zaak op te lossen. De afgelopen anderhalf jaar is er weer volop aan de zaak gewerkt en is er door Opsporing Verzocht een podcast-serie gemaakt.

De extra media-aandacht zorgde voor nieuwe tips en mogelijke scenario’s. Daarop zijn zes mensen als verdachte gehoord, maar er was niet genoeg verdenking om ze te vervolgen. De zaak blijft wel een cold case. Dat betekent dat hij weer wordt opgepakt als er nieuwe informatie beschikbaar komt. Ook blijft het tipgeld van 30.000 euro beschikbaar voor de tip die leidt tot het oplossen van de zaak.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×