Cultuur071, uitzending 23-04-2022: Het Leids Carillon Genootschap, Werfpop, Muziekkamer Oegstgeest en het Leiderdorps Kamerkoor

Het Leids Carillon Genootschap bestaat al sinds 2012. Hein van Woerden is sinds het begin bij het genootschap betrokken en vertelt over verleden en heden. Het genootschap heeft zich ingezet voor de restauratie van het stadhuiscarrilon en na jaren is het carrillon eindelijk gerestaureerd en klinkt het mooier dan ooit. Ook is er alweer lange tijd een carillonbespeling tijdens de markt op woensdag: de succesvolle restauratie en uitbreiding van het carillon van de Lodewijkkerk maakt dit mogelijk. Zolang de restauratie van het stadhuis duurt zal de wekelijkse marktbespeling hier plaatsvinden.

http://www.leidscarillongenootschap.nl/


Cor Klein in gesprek met Hein van Woerden over het Leids Carillon Genootschap.

Na twee jaar afwezigheid wordt op zaterdag 9 juli Werfpop gehouden in de Leidse Hout. Met fantastische artiesten als Jett Rebel, Son Mieux, The Vices en – een primeur op deze ochtend – onze afvaardiging naar het Songfestival: S10. Deze uitgestelde veertigste editie wordt er daarmee een voor in de boeken. Voorzitter Bob Schover is bij ons te gast en neemt ons mee achter de schermen van dit spetterende festival, dat niet alleen qua line-up maar ook qua duurzaamheid hoge ogen gooit.

www.werfpop.nl


Cor Klein in gesprek met Bob Schrover over Werfpop.

Martin Rohde, onder meer programmeur van de Muziekkamer Oegstgeest, is bij ons in de uitzending. Vandaag heeft hij veel nieuws te melden, vooral waar het gaat om muziekworkshops voor de jeugd. Stichting Mu6 Rijnland, SOL (Samen Ondernemend Leren) en de Stichting Okido in Oegstgeest trekken hierin samen op. Behalve in buurtcentrum Morschwijck gaan de workshops in meerdere buurtcentra in Leiden plaatsvinden.

https://muziekkamer-oegstgeest.org/


Jos Nijhof in gesprek met Martin Rohde over muziekworkshops voor de jeugd.

Vandaag zijn bij ons te gast Jacqueline Kempers en Marian van Roosmalen. Marian is voorzitter van het Leiderdorps Kamerkoor waarin ze net als Jacqueline ook al lange tijd meezingt. Ze vertellen vol enthousiasme over het concert Dubbelklanken dat vanavond, zaterdag 23 april, om 20.15 uur plaatsvindt in de Dorpskerk in Leiderdorp.

https://www.leiderdorpskamerkoor.nl/


Jos Nijhof in gesprek met Jacqueline Kempers en Marian van Roosmalen over het Leiderdorps Kamerkoor.

Cultuur Interview Leiden #cultuur071 Cultuur interview leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×