Zuster Meijboomstraat. (Foto: Google Maps).

Grasvelden Zuster Meijboomstraat veranderen in bloemrijke bermen

De gemeente gaat twee grasvelden aan de Zuster Meijboomstraat vanaf volgende maand omvormen tot bloemrijke bermen met kruiden. Zo moet de leefomgeving voor insecten verbeteren. Met de populatie gaat het namelijk niet goed.

De aanpak per grasveld verschilt. Het grasveld rond appartementengebouw nummer 201 tot en met 283 wordt mede op verzoek van bewoners in één keer aangepakt. Het grasveld wordt omgeploegd waardoor er ruimte voor kruiden en bloemen ontstaat. Ook worden hier extra zaden toegevoegd die snel voor de eerste bloemen en kruiden zorgen.

Het tweede grasveld om het gebouw van nummer 1 tot en met 83 krijgt een andere aanpak. Dit veld wordt vanaf volgende maand minder vaak gemaaid. Als er wel gemaaid wordt verdwijnt ook gelijk het gras. Hierdoor wordt de grond volgens de gemeente steeds voedingsarmer. Bloemen en kruiden kunnen hier beter tegen dan gras, waardoor ze meer kans krijgen om te gaan groeien. Op deze manier verandert het grasveld langzaam in een bloemrijk en kruidenrijk veld. De randen van de velden worden wel nog regelmatig gemaaid.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×