(Archieffoto: Jordy Kortekaas).

Soldaat van Oranje beleeft 3000e voorstelling

Vanavond speelt Soldaat van Oranje – De Musical de 3000e voorstelling in de TheaterHangaar op voormalig vliegveld Valkenburg in Katwijk. Deze bijzondere mijlpaal wordt gevierd met de aanwezige bezoekers die na de voorstelling allemaal een speciale jubileummok ontvangen.

De musical is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van één van onze grootste verzetsstrijders: Erik Hazelhoff Roelfzema. Het publiek beleeft de voorstelling in een 360 graden draaiende theaterzaal en wordt zo als het ware het verhaal ingetrokken.

Op zondagmiddag 8 mei zendt SBS6 om 13.55 uur ‘de Making Of van Soldaat van Oranje – De Musical’ uit. In die special wordt de kijker meegenomen in de wereld achter de voorstelling.

Soldaat van Oranje trok sinds de start in oktober 2010 als ruim 3,2 miljoen bezoekers. De première was destijds op 30 oktober, nu 11,5 jaar geleden. De voorstellingen zijn steevast  drukbezocht of zelfs uitverkocht. Wel kon ook de musical tijdens de coronapandemie tussen november 2021 en maart van dit jaar een tijd lang niet uitgevoerd worden. De musical staat voorlopig tot en met augustus van dit jaar gepland en is de langstlopende musical in Nederland ooit.

Cultuur Maatschappij Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×