Verkiezingsavond in Oegstgeest. Gespannen wachten de partijen op de uitslag. (Foto: Willemien Timmers, Oegstgeester Courant).

Formatie Oegstgeest duurt nog zeker tot eind mei

De onderhandelingen tussen Progressief Oegstgeest, D66 en Hart voor Oegstgeest over een nieuw te vormen coalitie gaan nog zeker een maand duren. Dat laat het formateursduo Kees Burger en Gerlof Kruidhof, beiden oud-raadslid van PrO, weten in een tussentijdse update over de gesprekken die een week of vier geleden begonnen. De gesprekken gaan pas op 9 mei weer verder.

Hoewel de uitkomst van de gesprekken dus nog wel even op zich laat wachten, verlopen ze volgens de drie partijen goed. Voor sommige onderwerpen wordt nader advies gevraagd aan experts van de gemeente Oegstgeest en de wensen van de onderhandelende partijen moeten ook nog financieel worden doorgerekend. Dat gaat zeker nog de rest van de maand mei in beslag nemen.

De gesprekken zijn vooralsnog door geheimzinnigheid omgeven. Zelfs de onderwerpen die op de agenda van de partijen staan, zijn geheim. “Helaas kunnen er in dit stadium nog geen details worden gedeeld over de onderwerpen en de afspraken. Zodra er een conceptakkoord is zullen we dit met raad en inwoners delen”, zo melden de partijen. Het is de bedoeling dat andere partijen en inwoners op dat moment nog ruimte voor inbreng krijgen. Het enige dat PrO, D66 en HvO nu bekend willen maken is het aantal gesprekken dat sinds 7 april is gevoerd (zeven) en het gegeven dat ze ‘voorspoedig en in een goede sfeer’ verlopen.

Op 25 april is ook het traject voor de nieuwe bestuurscultuur van start gegaan. Hierbij zijn de eerste afspraken gemaakt en ook hier neemt men de tijd. Op 11 mei staat de volgende bijeenkomst gepland om het over het bestuurscultuurtraject te hebben. Dit traject wordt begeleid door Siebe Riedstra die na de verkiezingen ook als informateur verkende welke partijen het beste samen konden gaan onderhandelen. Over de bestuurscultuur praten alle in de gemeenteraad vertegenwoordigde partijen mee.

Advertentie

Oegstgeest Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022 Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×