Jan Stroomer (foto's: Jeroen Fakkeldij)

Amuse Festival serveert artistiek talent in Nieuwplaatz

In de Nieuwplaatz in Leiden vond dit weekend het tweedaagse Amuse Festival plaats. Een muzikaal festijn waarbij je kon proeven van diverse culturele hapjes. In kleine groepen bezocht het publiek korte voorstellingen en optredens. Dit gebeurde aan de hand van verschillende menu’s, waaruit de aanwezigen konden kiezen.

Menu 1 bestond zaterdagavond uit: Theater Koorts, Sunday at Eight, Vetschiller, Jan Stroomer en Luukse Experience. Het begon met een voorstelling van Theater Koorts ‘How to be a (wo)(man)’ in de gymzaal van de Nieuwplaatz. Het vierkoppige gezelschap bracht goed toneelspel, waarbij de focus lag op de fysieke rol tussen man en vrouw. Dit werd op een ludieke, maar expliciete wijze uitgebeeld. Mooi acteerwerk, maar niet geschikt voor jong en oud.

Als volgende amuse stond de band Sunday at Eight op het programma. Ze speelden vier songs met sixties- en seventies vibes in een hedendaags sausje. Na een korte pauze stond Vetschiller samen met de Leidse absurdisten Roggeveen|Olijerhoek op het menu. Het publiek werd uitgenodigd voor een dansbare en vrolijke thee. De muzikanten van Vetschiller vormden een uitstekende combinatie met het absurdisten duo. Ze slaagden erin het gehele publiek op de dansvloer te krijgen. Een feestje!

Dan was het tijd voor het prachtige pianospel van Jan Stroomer, waarbij hij werd begeleid door bijzondere live camera-effecten. In een intieme setting luisterde het publiek naar vier prachtige pianostukken. Stroomer vertelde tussendoor met passie over het verhaal achter deze eigen composities.

De laatste amuse kwam van Luukse Experience. De vijfkoppige band bracht een combinatie van groove, jazz en funk brengen. Een mooie afsluiter van de avond.

 • Menukeuze
  Menukeuze
 • Menukeuze
  Menukeuze
 • Nieuwplaatz
  Nieuwplaatz
 • Theater Koorts
  Theater Koorts
 • Theater Koorts
  Theater Koorts
 • Sunday at Eight
  Sunday at Eight
 • Sunday at Eight
  Sunday at Eight
 • Vetschiller
  Vetschiller
 • Vetschiller en Roggeveen|Olijerhoek
  Vetschiller en Roggeveen|Olijerhoek
 • Vetschiller en Roggeveen|Olijerhoek
  Vetschiller en Roggeveen|Olijerhoek
 • Vetschiller en Roggeveen|Olijerhoek
  Vetschiller en Roggeveen|Olijerhoek
 • Jan Stroomer
  Jan Stroomer
 • Jan Stroomer
  Jan Stroomer
 • Jan Stroomer
  Jan Stroomer
 • Jan Stroomer
  Jan Stroomer
 • Luukse Experience
  Luukse Experience
 • Luukse Experience
  Luukse Experience
 • Luukse Experience
  Luukse Experience
Advertentie

Cultuur Leiden Reportage


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×