Cultuur071, uitzending 30-04-2022: Dit Was De Dag door Toneelgroep Imperium, Theatergroep Hardt met KNST-Hardt en podcast Het Pilotengraf

Toneelgroep Imperium speelt in het 65ste jaar van haar bestaan de voorstelling “Dit Was De Dag (DWDD)” van schrijver en regisseur Jules Noyons. Christa Schrier en Martin Kroon, spelers bij Imperium, noemen het een voorstelling waarbij het draait om de aanbidding van de media, om nepnieuws en kijkcijfers. Het publiek zal de opwinding voelen van een studiopubliek bij een live opgenomen televisieprogramma. Vanaf 6 mei a.s. te zien in het eigen theater van Imperium aan de Oude Vest 33e te Leiden.

www.imperiumtheater.nl


Jos Nijhof in gesprek met Christa Schrier en Martin Kroon over de voorstelling “Dit Was De Dag” van Toneelgroep Imperium.

Katelijn Udo de Haas, oprichter en artistiek leider van Hardt, gaat het experiment aan. Niet langer heeft zijzelf alle touwtjes in handen, maar geeft ze jonge makers de kans om samen een voorstelling te maken. Bezoekers worden tijdens de voorstelling KNST-Hardt meegenomen in een avontuur vol dans, performances, film en beeldende kunst. Actrice Myra-Ida van der Veen vertelt over haar audiovisuele bijdrage aan deze bijzondere voorstelling.

Te zien op 6 en 7 mei as. om 20.00 en 22.00 uur in de Cultuurhub van EST aan het Papegaaisbolwerk 20 te Leiden.

www.theatergroephardt.nl

Cor Klein in gesprek met Katelijn Udo de Haas en Myra-Ida van der Veen over de voorstelling KNST-Hardt van Theatergroep Hardt.

De Leidse geschiedenis kent talrijke bijzondere gebeurtenissen. Een daarvan is de vliegtuigcrash op 24 oktober 1943. Een Messerschmitt van de Duitse Luftwaffe stort neer in de tuin van het St. Elisabeth Ziekenhuis aan de Hooigracht (het huidige restaurant Loetje). De piloot, Werner Lucas, komt om, maar in het ziekenhuis raakt niemand gewond. Er wordt dan ook al snel gesproken over het mirakel van Leiden. Over dit bijzondere verhaal, waarvan nog altijd diverse aspecten onopgehelderd zijn, heeft Pim van der Heiden voor het Leidsch Dagblad een vijfdelige podcast gemaakt, met muziek van Eric Coen Versteeg. De eerste twee afleveringen van deze podcastserie worden vandaag (30 april) om 15.00 uur gelanceerd in Theater De Generator.

www.leidschdagblad.nl

Cor Klein in gesprek met Pim van der Heiden over de podcast Het Pilotengraf.

Cultuur Interview Leiden Cultuur cultuur01 interview leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×