(Video: Robbert Beurse).

Uniek in Nederland: Junior Dutch Open bowlingtoernooi

In de Leidse Menken Bowlinghal werd zaterdag de aftrap gegeven voor het Junior Dutch Open toernooi. Een uniek evenement in Nederland dat wordt georganiseerd door internationaal scheidsrechter en coach Monica Koudstaal en voormalig kampioen Frank Scheffer. De hele week nemen de jongste bowlers van Europa het tegen elkaar op in Leiden.

“Ik ben gek van het spelletje en de sport. Samen met mijn zoon Milan kom ik op veel mooie toernooien in Europa, maar in Nederland misten we zoiets”, verklaart Scheffer. Het team ging aan de slag. Twee jaar later stond het eerste Junior Dutch Open gepland in januari 2022.

Uitgesteld
Als gevolg van de coronacrisis besloot Scheffer eind vorig jaar om het toernooi uit te stellen. “Deze week is het dan eindelijk zover. Echt heel leuk dat er zoveel deelnemers zijn die zich ingeschreven hebben”, vindt Scheffer.

Natura
Het toernooi telt niet mee voor de landelijke of Europese competitie. “Je haalt geen punten, maar de winnaars krijgen een mooie geldprijs of een van de mooie prijzen ‘in natura’ die we hebben gekregen van onze sponsors”. Een van de prijzen is een reis voor twee personen naar Spanje. “Die is voor de eerste persoon die 300 punten, het maximaal haalbare, gooit”, vertelt Scheffer.

Klein
Ook de Nederlandse Bowling Federatie is enthousiast over het initiatief van de Leidenaar. “We hebben verschillende pogingen gedaan om bowlen meer onder de aandacht te brengen in Nederland. Maar zelfs bij Talpa is het niet gelukt. Bowlen is te klein in Nederland. Dat is commercieel niet interessant”, meldt bondscoach U19 Jord van Weerden.

Het Junior Dutch Open duurt tot en met zondag 8 mei. Publiek is gratis welkom.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×