Mark Versteden wil met elke marathon-kilometer minimaal een tientje ophalen. (Foto: PR)

Voorschotenaar loopt Leiden Marathon om geld in te zamelen voor ziekte dochter

Voorschotenaar Mark Versteden (37) gaat de Leiden Marathon lopen om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte van zijn dochtertje Juliette. 

Juliette heeft de auto-immuunziekte coeliakie. Ze wordt flink ziek wanneer ze gluten binnenkrijgt. Om dit te voorkomen moet Versteden samen met zijn vrouw Eline voortdurend alert zijn op wat zij eet. Dat is thuis al best een uitdaging, meldt hij. Maar buitenshuis nog meer. “Je moet er ook rekening mee houden als zij ergens anders, bijvoorbeeld op de opvang, wat eet. Zij kan hier geen broodje, cracker of koekje eten zoals alle andere kinderen in haar groep.”

Volgens Versteden is er nog veel onduidelijk over deze auto-immuunziekte. Zo weet tachtig procent van de mensen niet eens dat ze coeliakie hebben. Hoog tijd voor meer onderzoek, vindt hij en om geld in te zamelen gaat hij zijn eerste marathon rennen 15 mei in Leiden.

Hij heeft daarbij een duidelijk doel. “Ik wil voor elke te lopen kilometer iemand vinden die mij voor minimaal 10 euro sponsort. Hiermee kan ik een bijdrage leveren aan het onderzoek. Bovendien vind ik het belangrijk om met mijn actie aandacht te vragen voor coeliakie. Hopelijk kan deze auto-immuunziekte in de toekomst zoveel mogelijk worden tegengegaan.”

Meer informatie is te vinden op voorcoeliakie.nl/actie/mark-versteden

Advertentie

Nieuws Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×