(Foto's: Chris de Waard).

Stieren en jongvee de wei in bij Boerderij Boterhuispolder

Circa vijftig koeien staan sinds zondagmiddag weer in de wei bij de Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder. Mede dankzij het mooie weer waren veel mensen een kijkje komen nemen bij de eerste weidegang van het jaar bij de boerderij aan het einde van de Zijldijk. De koeien zijn dan zo uitgelaten dat ze naar buiten kunnen dat ze als het ware de wei in dansen.

Fernand de Willigen bestiert daar zijn veehouderij met de koeien die herkenbaar zijn aan de witte band. De helft van de kudde bestaat uit jongvee en stieren, die zijn nu de wei in. “Inderdaad iets later dan bij sommige andere boerderijen”, erkent Niek van Willigen. “Nu is er voldoende gras om ze tot november buiten te laten.” De andere vijftig dieren staan nu nog op stal. Dat zijn koeien en kalfjes. Die worden nu in hoog tempo geboren. Alleen zondag al vier.

 

Advertentie

Economie Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×