(Archieffoto: Emile van Aelst).

Bevrijdingsfeesten in Leiden en omstreken

Leiden viert donderdag weer volop bevrijdingsdag. Dat gaat gepaard met een braderie op de Doezastraat en Herenstraat en een feest op het Bevrijdingsplein.

De Leiden Road Runners Club brengt traditiegetrouw het Bevrijdingsvuur vanuit Wageningen weer naar Leiden. Donderdag rond 13.00 uur wordt het vuur overhandigd aan burgemeester Lenferink in de Doezastraat.

Daar organiseert de ondernemersvereniging HerenDoeza weer het bevrijdingsfeest en braderie op de Herenstraat, Doezastraat en het Van der Werfpark. In het park start vanaf 10.00 uur de kindervrijmarkt en zijn er verschillende activiteiten voor kinderen. Op de Herenstraat en Doezastraat staan tussen de kraampjes verschillende podia met optredens van onder andere Fanfare Amigo, Puur Cover band en de Schartswalder kirsch band.

Liever Hollandse meezingers? Dan is het even doorlopen naar het Bevrijdingsplein. Daar treden 25 artiesten gratis op bij de Unity NL on Tour. Om 10.30 uur beginnen de eerste optredens en naast muziek is er ook kinderkermis en braderie.

Bevrijdingsfestival Leiden
Op het Ambachtsplein (naast het Nieuwe Energie gebouw) is de allereerste editie van het Bevrijdingsfestival Leiden. Met een koptelefoon op kun je ’s middags of ’s avonds swingen bij de silent disco.

Oegstgeest
In Oegstgeest is de organisatie van de kindervrijmarkt in handen van de Oranjevereniging Oegstgeest. De kindervrijmarkt is op de Terweeweg en omliggende straten. In de Kempenaerstraat organiseert de winkeliersvereniging een Fair met handelaren en winkeliers. Op het horecaplein aan de Terweeweg wordt livemuziek gemaakt door lokale muzikanten. Het muziekprogramma duurt van 10.00 tot 19.30 uur. Daarnaast is er een bar en een foodcourt.

Leiderdorp
De Oranjevereniging organiseert een gevarieerd programma in park De Houtkamp. Van 13.00 tot 17.00 uur kunnen kinderen van allerlei attracties genieten zoals de versierde fietsenparade, scoutingactiviteiten en broekhangen.

De FreedomRunners lopen rond 12.00 uur vanaf het gemeentehuis met het Bevrijdingsvuur naar de Houtkamp. Rond 12.30 uur volgt een ceremonie waarbij het vredesvuur wordt ontstoken en het Wilhelmus wordt gezongen, onder begeleiding van Tamarco. Hier wordt dan ook stilgestaan bij de oorlog in de Oekraïne.

Maatschappij Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×