Arjan Verkaik gaat verder als formateur in Voorschoten en krijgt daarbij hulp van CDA-man Okke de Boks. (Foto: Chris de Waard).

Coalitievorming Voorschoten verder met twee formateurs

De onderhandelingen om tot een nieuwe coalitie tussen de VVD, Voorschoten Lokaal, CDA en D66 te komen, worden voortgezet met twee formateurs. Dat laat VVD-voorman Paul de Bruijn weten.

Zowel de voormalige informateur Arjen Verkaik als Okke de Boks zullen als nieuwe formateurs de verdere gesprekken gaan leiden. Dit moet resulteren in een nieuw coalitieakkoord tussen de genoemde partijen. De Boks is van CDA-huize en stond op de kandidatenlijst bij de gemeenteraadsverkiezingen. Verkaik is van de VVD.

Na de bekendmaking van het eerdere advies van informateur Verkaik op 21 april zijn inhoudelijke vervolggesprekken inmiddels in volle gang. Vanaf volgende week wordt er gewerkt met werkgroepen waar verschillende fractieleden van de onderhandelende partijen aan deelnemen. Die werkgroepen buigen zich over specifieke onderwerpen.

De fracties en de formateurs gaan er nu vanuit dat er half juni een coalitieakkoord op hoofdlijnen klaar is. Eerder hoopten de partijen nog in de gemeenteraad van donderdag 2 juni hun akkoord te presenteren. Ook de wethouders zouden dan worden benoemd. Dat wordt nu dus later.

Advertentie

Politiek Voorschoten Gemeenteraadsverkiezingen 2022 Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×