Er is nog plek bij zomerkampen van LCKV. (Foto's: LCKV)

Zomerkampen LCKV nog niet vol

Wie nog op zomerkamp wil met LCKV, kan mee. Normaliter zijn de populaire kampen van LCKV rond deze tijd allang uitverkocht, maar na twee coronajaren waarin veel kampen niet doorgingen, is de traditionele stormloop op de kampen minder groot.

“Je ziet het ook bij de Marathon en de Nijmeegse Vierdaagse”, vertelt Annemarie van Ulden van LCKV. “Die evenementen zijn ook voor het eerst sinds tijden niet direct uitverkocht.” Omdat veel mensen niet gewend zijn dat er na de inschrijving in januari nog plek is voor een van de 40 kampen, brengt LCKV dit graag nog eens extra onder de aandacht.

Voor de coronapandemie moesten kampliefhebbers zich altijd snel inschrijven en werden de 1.600 plaatsen vervolgens in het begin van het jaar verloot. Die gekte is er na twee afwijkende coronajaren niet. Door corona werd twee jaar geleden het volledige kampseizoen geannuleerd en kon LCKV vorig jaar minder dan de helft van het aantal kampen aanbieden. Maar komende zomer kan iedereen (van 8 tot 18 jaar) dus weer mee, meldt LCKV-voorzitter Marjoleine Verdegaal. “Het wordt weer écht LCKV, dat wil je niet missen.”

Nieuwe kampen
De 600 stafleden die de kampen op vrijwillige basis organiseren en begeleiden hebben het, aldus Verdegaal, enorm gemist. “Het is geweldig om te zien hoe iedereen zich opnieuw vol enthousiasme inzet voor de kampen.” Ze hebben de coronatijd benut om op zoek te gaan naar nieuwe kampterreinen en met succes. Er zijn dit jaar twee nieuwe kampen. Een in België en een in de Duitse Eiffel. Beide liggen midden in de bossen en ver genoeg van de bewoonde wereld. “Net als de overige zes terreinen van LCKV, perfect voor een te gekke week weg zonder ouders.”

Op de website van LCKV is te zien bij welke kampen nog plek is. Daar kunnen kampliefhebbers zich ook inschrijven. Geïnteresseerden die nog niet bekend zijn met de LCKV-kampen en meer info willen kunnen zich aanmelden voor de meet & greet op 24 mei om 20.00 uur.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×