Sterrenkundige Wim Jägers. (Foto: Roeland van Wely).

Over buitenaards leven op de Oude Sterrewacht van Leiden

Bestaat er buitenaards leven? Sterrenkundige Wim Jägers geeft in de Oude Sterrewacht over het onderwerp een lezing van een uur. “Wat ik hoop is dat toehoorders na gaan denken over hoe het leven is ontstaan op aarde. Ik ga vertellen over de kans dat leven voorkomt in het heelal. Maar ik ga niet zeggen dat er leven is op andere plekken dan de aarde.”

De vraag over leven buiten de aarde houdt de mensheid al eeuwen bezig. Zo dacht men lang dat er leven op Venus zou zijn. Ook moesten de Apollo-astronauten in quarantaine om te voorkomen dat allerlei maanbacillen ons ziek zouden maken. Die bacillen bleken helemaal niet te bestaan. Jägers gaat in zijn lezing dan ook uitgebreid in op de omstandigheden waaronder leven wel kan ontstaan. Na de lezing kunnen bezoekers deelnemen aan een rondleiding door de Oude Leidse Sterrewacht.

Mits het onbewolkt is, kan ook door de telescopen worden gekeken. Jägers: “De ringen van Saturnus zijn altijd interessant om te zien.” De lezing vindt plaats op donderdag 5 mei om 20.00 uur en wordt georganiseerd door de Werkgroep Leidse Sterrewacht. De kosten voor bijwoning van de lezing bedraagt 4 euro. Inschrijven voor de lezing gaat via de website van de Werkgroep Leidse Sterrewacht. Op de Oude Sterrewacht kan alleen met betaalkaart worden betaald.


Roeland van Wely voor Science071 in gesprek met Wim Jägers over zijn lezing “Bestaat er buitenaards leven?” voor de Leidse Werkgroep Sterrewacht.

Advertentie

Leiden Onderwijs Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×