(Foto's Oxfordboom: Chris de waard, Heren- en Doezastraat: Emile van Aelst).

Zo vierde Leiden Bevrijdingsdag

Met grote feesten op het Bevrijdingsplein in Leiden Zuidwest en de traditionele braderie in de Heren- en Doezastraat werd Bevrijdingsdag in Leiden donderdag uitbundig gevierd.

Ook werd door burgemeester Lenferink een speciale boom onthuld in het Plantsoen. Hij deed dat samen met de voorzitter van de stedenband Oxford-Leiden. De ‘Oxfordboom’ zoals de boom in Leiden is genoemd, is uniek. Een Oxfordboom bestaat namelijk niet en dus is dit de enige in de wereld. In werkelijkheid gaat het om een haagbeuk. In goed Engels een hornbeam. Met de boom wordt de 75-jarige stedenband tussen de twee steden gevierd. Een jaartje later, dat wel. De stedenband bestaat inmiddels 76 jaar.

Tekst gaat door onder de foto’s.

Op het Bevrijdingsplein organiseerden de winkeliers van de Luifelbaan ook weer een groot feest met talloze kraampjes en een podium met optredens van allerlei artiesten waaronder Wesley Klein. Ook in de Heren- en Doezastraat was het een vrolijke boel. Met een braderie, een kindervrijmarkt in het Van der Werfpark, live muziek en het ontsteken van het Vrijheidsvuur dat door estafettelopers van de Leiden Road Runners weer was overgebracht uit Wageningen waar het om middernacht was ontstoken door Floor Vermeulen. De voormalige VVD-gedeputeerde uit Zuid-Holland is daar nu burgemeester.

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×