(Foto's: Annette Rozeboom en Video: Robbert Beurse).

Fototentoonstelling 'Bewegen in Leiden' geopend

Sportwethouder Paul Dirkse opende vrijdag de fototentoonstelling: ‘Bewegen in Leiden’. Tien fotografen van de foto+ groep van Rob Beurse gingen met dit thema aan de slag. Hun beste foto’s zijn de komende twee maanden te zien in de hal van Brede School De Arcade.

Het idee voor de expositie komt van fysiotherapeut Paul Mulder. “We zijn een bedrijf in Leiden en motiveren mensen om te bewegen en te sporten. Een foto opdracht die aanzet tot bewegen past daar mooi bij”, vertelt Mulder tijdens de feestelijke opening.

Mulder nam contact op met fotografie docent Beurse. Deze zag mogelijkheden voor zijn foto+ groep. “Bewegen kun je op zoveel manieren vastleggen. Een foto kan beweging laten zien, de suggestie van bewegen tonen of juist uitnodigen om te bewegen”, legt hij uit. Zijn leerlingen gingen aan de slag.

Leiden
Naast bewegen moest ook ‘Leiden’ in de foto’s worden meegenomen. “Bewegen in Leiden betekent dat de foto gemaakt moet zijn op een herkenbare plek in Leiden.” Op de tentoonstelling zijn dan ook sportende mensen bij de Watertoren en de Burcht te zien.

Fotograaf Sasja Dirkse ging nog een stap verder en legde een bekende Leidenaar vast. “Dit is Babak Goudarzi. Oud-wereldkampioen karate. Hij is gevlucht uit Iran en woont sinds 2014 in Leiden. Hier is hij een sportschool begonnen waar hij jongeren motiveert om te bewegen”, vertelt ze enthousiast.

De tentoonstelling is tot en met 7 juli gratis te bezoeken.

Advertentie

Cultuur Leiden Maatschappij Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×